Polisbil och en polis. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Polisdygnet 5-6 februari

100 händelserapporter senaste dygnet. Inbrott är det som präglat dygnet och 14 personer sitter anhållna hos polisen. Sju personer anhållits under natten för just detta brott.

07.50 DROGRATTFYLLERI, SÄFFLE.
En 39-årig man medtagen för kroppsbesiktning. Mannen hade framfört en personbil och eftersom det är upprepade gånger så beslagtogs mannens bil enligt TBL§7.

10.06 RINGA NARKOTIKABROTT, KARLSTAD.
Två män, 59 och 53 år, medtagna för kroppsbesiktning.

11.01 VILLAINBROTT, RANDVIKEN, KARLSTAD.
En observant allmänhet iakttar två män vilka beter sig underligt på en väg vid Randviken. Mannen lägger även märke till registreringsnumret på männens bil. Bilen försvinner från platsen och anträffas av en polispatrull några mil från iakttagelseplatsen och två utländska män grips. Villainbrottet har skett i närområdet av den plats där männen iakttogs vid Randviken. Båda männen anhållna av åklagare.

11.30 FRIGIVEN, KARLSTAD.
Anhållandet hävt på en 19-årig man som varit frihetsberövad, misstänkt för häleri.

12.51 TRAFIKOLYCKA, RV26, SÖDER LESJÖFORS.
Två personbilar som kolliderat. Fyra personer berörda. Några klagade över nacksmärtor men inga allvarliga personskador. Det rådde inledningsvis helstopp i trafiken.

13.33 ARBETSPLATSOLYCKA, TRANKILS KYRKA.
Vid fällning av ett träd fastnar detta i ett annat träd. När han ska knuffa loss trädet fastnar hans fot i backen och trädet faller över hans fotled. Förd till sjukhuset i Arvika med skador i fotleden.

13.45 FRIGIVEN, KARLSTAD.
En 42-årig man frigiven efter att han suttit anhållen sedan gårdagen, misstänkt för stöld.

13.56 OLOVLIG FÖRFLYTTNING AV PUNKTSKATTEPLIKTIGA VAROR.
En 48-årig man gripen misstänkt för smugglingsbrott. Mannen anhållen av åklagare. Ca 114 liter starksprit och 230 liter öl.

15.02 ANHÅLLEN, KARLSTAD.
En 48-årig man hämtas till förhör misstänkt för misshandel. Han anhålls efter förhör.

15.02 INBROTT I BOSTAD PARKVÄGEN, EDSVALLA.
Detta har skett under dagen och man har tagit sig in genom att bryta upp en altandörr. Ett smyckeskrin saknas vid första kontrollen.

17.50 INBROTT I BOSTAD TOMTEGATAN, SÄFFLE.
När husägaren kommer hem hör han ett ljud i sovrummet och när han kommer in i rummet upptäcker han att ett fönster är uppbrutet.

18.45 INBROTT I BOSTAD NYSTRÖMSVÄGEN VÄRMLANDS NYSÄTER.
När husägaren kommer hem lämnar tre män huset. De sätter sig i en bil och åker från platsen. Husägaren följer efter och den bil han följer kör av vägen strax öster om Nysäter. Patrull som kommer till platsen kan omgående gripa två personer och en tredje springer till skogs. Efter några timmar anträffas denne av hundförare.

21.05 INBROTT I FIRMABIL LOMVÄGEN, SKATTKÄRR.

21.13 INBROTT I BOSTAD GUNNERUD, HAGFORS.
Två personer anträffas inne i huset och två stycken i dess direkta närhet. Samtliga grips på platsen och förs till polisstationen i Torsby. Samtliga blir anhållna av åklagare efter förhör.

00.41 RINGA NARKOTIKABROTT, ARVIKA.
En 21-årig man misstänks vara påverkad av narkotika och tas med för kroppsbesiktning.

01.29 BRAND, TORSBY.
En totalbrand i en jaktstuga/barack. Stugan ligger ödsligt och vägen fram var oplogad. Ingen misstanke om brott.

(KÄLLA: Polisen i Värmland/Vakthavande befäl)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".