Kirurgin i Arvika granskad efter dödsfall

Kirurgin i Arvika har hamnat under granskning, efter ett fall där en drygt 50-årig kvinna avled efter en serie operationer.

Det var hösten 2013 som kvinnan opererades för misstänkt tarmcancer. Efter operationen blev kvinnan allt sämre, och vid en ny operation efter en vecka upptäcktes att tjocktarmen brustit. Ett stort antal ytterligare operationer gjordes, men kvinnans liv gick inte att rädda.

Enligt landstingets egen utredning bidrog bristande uppföljning och kommunikation mellan läkarna till dödsfallet. Därför har man beslutat att den här typen av operationer ska göras på Centralsjukhuset i Karlstad, och förbättra samarbetet mellan kirurgklinikerna i Arvika och Karlstad.

Inspektionen för vård och omsorg godkänner utredningen, men ska i mars i år göra en ny uppföljning av kirurgin i Arvika eftersom man har haft ett flertal ärenden som rör kliniken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".