Sara Norbäck Olivers. Melodifestivalen. Foto: Mari Stenström/Sveriges Radio
Sara Norbäck Olivers laddar upp inför Melodifestivalen med sonen Emil. Foto: Mari Stenström/Sveriges Radio

Sara - en självutnämnd melodifestivalnörd

"Jag gifte mig i gyllene skor"
4:54 min

I morgon startar Melodifestivalen 2015. Det finns melodifestivalintresserade personer, och sen finns det melodifestivalnördar. Karlstadbon Sara Norbäck Olivers erkänner själv att hon tillhör den senare kategorin.

Sara är medlem i Melodifestivalklubben, ett sällskap där de största melodifestivalentusiasterna samlas. Det var även där hon träffade sin blivande man.

- Melodifestivalklubben innehåller allt! Både kärlek och nördar. Vårat bröllop gick i melodifestivalens tecken eftersom att vi gjorde entré i kyrkan i ett par gyllene skor och till tonerna av den officiella Eurovisionhymnen, säger Sara Norbäck Olivers.

Första deltävlingen går av stapeln i morgon i Göteborg, och även om hon inte har hört alla bidragen i årets upplaga så har Sara ändå en klar bild av vem som kommer att stå som segrare i Melodifestivalen 2015.

- I mitt huvud är det väldigt låga odds på Måns Zelmerlöf. Han har en väldigt bra chans, säger Sara Norbäck Olivers.

Första delfinalen av Melodifestivalen sänds i morgon i SVT 1 kl. 20:00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".