En av sju ambulanser på väg mot olycksplatsen. Foto: Lars-Gunnar Olsson
En av sju ambulanser på väg från olycksplatsen, norr om Fagerås på E 45:an där fyra fordon och totalt 21 personer var inblandade. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Kil

21 personer i seriekrock på hal E 45

Fyra bilar krockade på E 45 i höjd med Högåsen, norr om Fagerås vid 12:30 på söndagen. Olyckan ställde till stora besvär i trafiken men ingen skadades allvarligt.

Sju ambulanser ska ha ryckt ut till olycksplatsen, men enligt polisen skadades ingen allvarligt. Två personer fördes till sjukhus Centralsjukhuset i Karlstad med lindriga skador.

Bilarna fick kraftiga plåtskador och var inte i körbart skick, utan fick bärgas från platsen.

-- Det blev ju väldigt stökigt och eftersom att bilarna fick lov att bärgas tog det väldigt lång tid, säger Inger Blomdahl på Sveriges Radios trafikredaktion. Hon säger även att personerna som färdats i bilarna hämtades upp i en buss. 

Olyckan orsakade stopp i trafiken i båda färdriktningarna på E 45:an. Vid 14:30 var olyckan avhjälpt och vintertrafiken rullade åter som vanligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".