Ännu ett dödsfall på Arvika sjukhus granskat

Ännu ett dödsfall på Arvika sjukhus har granskats av Inspektionen för vård och omsorg. Eftersom man har haft flera ärenden som rör kirurgkliniken i Arvika ska en uppföljning göras i mars.

Efter att en 82-årig kvinna avlidit i hjärtsvikt efter en canceroperation vid sjukhuset i Arvika i somras så har vårdgivaren konstaterat brister. Bland annat borde patienten ha opererats vid Centralsjukhuset i Karlstad.

Inspektionen för vård och omsorg bedömer att händelsen utretts tillräckligt, men då man sedan en tid haft ett flertal ärenden som rört kirurgkliniken så kommer ett uppföljande möte att genomföras.

Bland annat avled en kvinna hösten 2013, efter att hennes tjocktarm spruckit i samband med en operation för misstänkt tarmcancer, ett fall som P4 Värmland rapporterade om nyligen. Även i det fallet kom man fram till att patienten borde ha opererats i Karlstad och inte i Arvika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".