Polis kontrollerar en bilförare. Foto: Gunnar Lundmark/Scanpix
Nykterheten på bilförare kommer att kollas under rallyt. Foto: Gunnar Lundmark/TT.

Många poliser i tjänst under rallyt

Polisen i Värmland har cirka 60 poliser i tjänst under Rally Sweden. Poliserna ska i första hand ägna sig åt trafikövervakning och ordningshållning.

Polisens förhoppning under rallydagarna är att besökarna håller sig nyktra när de kör bil och att det ägnar sig åt trevligheter i första hand och bråk och stök i andra hand.

– Målet för polisens arbete är att bidra till att Rally Sweden blir ett trevligt och minnesrikt arrangemang för alla tillresande, boende i området och för den stora lokala publik som samlas. Dessutom att det så friktionsfritt som möjligt för alla andra som befinner sig på vägarna i området, säger kommenderingschef Carina Hertzberg.

Polisen kommer att i första hand finnas där de flesta besökarna befinner sig, d v s vid arenaaktiviteterna i Karlstad och Hagfors samt vid publikplatser såsom Colins Crest och på våra vägar.

– Polisens uppgift är att underlätta framkomligheten i trafiken. För att vi ska skapa detta är det viktigt att man håller sig till hastighetsbestämmelserna och kör nykter och utvilad. Låt dig inte stressas av rallytempot, uppmanar Rune Atterstig, som ansvarar för trafikpolisen i Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".