Torsbybor hyllar Emma Dahlström. Foto: Lennart Nordenstein.
1 av 2
Torsbybor hyllar Emma Dahlström. Foto: Lennart Nordenstein.
Emma Dahlström tar emot hyllningsblommor. Foto: Lennart Nordenstein.
2 av 2
En rejäl blomsterkvast från kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S) och hyllningar till Emma Dahlströms för att hon tog guld i X-Games i USA för några veckor sedan. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Emma hyllades av Torsbyborna

Emma Dahlström: Jag är oerhört tacksam
1:22 min

Emma Dahlström vann X-Games i Aspen i USA för några veckor sen. Idag kom närmare 100 Torsbybor till kommunhusets trappa för att hylla Emma.

– Det är helt fantastiskt att det har kommit så mycket folk. Torsby ställer upp och hyllar mig och jag är oerhört tacksam, sa en glad Emma Dahlström.

Att vinna X-Games är för extremsportarna större än att vinna OS.

– Det är det som får mest mediabevakning och sponsorerna bryr sig mest om. Det är klart att det är oerhört stort att komma hem med en guldmedalj från X-games, säger Emma.

Hur ser planerna ut nu då?

– Nu är jag hemma i Torsby i fem dagar och sen kommer jag att spendera hela mars med tävlingar i Europa. Det stora målet sen är OS 2018, säger Emma Dahlström efter att ha mottagit Torsbybornas hyllningar utanför kommunhuset.

Mer om 2015 Emma Dahlström, slopestyle

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".