Jesper Johansson (MP). Foto: Ann Edliden/Sveriges Radio.
Språkröret Jesper Johansson (MP) kallar Tommy Lindhs uttalande för befängt och förvånande". Foto: Ann edliden/Sveriges Radio.

MP om Lindhs uttalande: "Befängt och förvånande"

MP:s Jesper Johansson om Tommy Lindhs uttalande
1:26 min

Värmlandspolisens presstalesman Tommy Lindh är i rejält blåsväder efter angreppet mot miljöministern Åsa Romson (MP) i sociala medier. Lindh, som också kallar Miljöpartiet för "terroristorganisation", får svar på tal av partiets språkrör i Värmland. 

Jesper Johansson, språkrör för Miljöpartiet i Värmland, är väldigt förvånad över att en polis uttalar sig på det här sättet.

– Det är ett helt befängt påstående. Förvånande att det kommer från en person som har den arbetsuppgiften som Tommy Lindh har. Det visar en bristande förståelse för hur samhället fungerar och det bidrar ju inte till en konstruktiv samhällsdebatt, säger Jesper Johansson, språkrör i Värmland.

Har du uttryckt din kritik till polismyndigheten?

– Nej, jag lägger mig inte i hur den hanterar sina anställdas agerande i olika sammanhang, säger Johansson.

Förväntar du dig att polismyndigheten ska agera?

– Det vill jag inte kommentera. Det är helt upp till polismyndigheten, en självständig myndighet som får ta ansvar för sina anställda, säger Jesper Johansson (MP) till P4 Värmland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".