Tre poliser i Hagfors. Tomas Braneby, Peter Åkerström och Mårten Jönsson.
I vår ska poliserna i Hagfors synas betydligt mer, bland annat med hjälp av en mobil polisstation. Kommunpolis är Peter Åkerström, i mitten, till vänster lokalpolisenTomas Braneby och till höger Mårten Jönsson, också han lokalpolis. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Hagfors

Polisen i Hagfors ska bli mer synlig

Peter Åkerström: Vi ska få ett bättre samhälle i Hagfors kommun
1:25 min

Polisen i Hagfors ska bli mer synlig och lättillgänglig i vår. Och det är inte bara inne i Hagfors förändringen sker, även i samhällena utanför ska man märka av polisens ökade närvaro.

– Vi ska fotpatrullera, cykelpatrullera och vi ska ha en mobil polisstation säger Peter Åkerström, tillförordnad kommunpolis i Hagfors.

Han säger också att poliserna kan komma att söka kontakt, bland annat genom att knacka på hemma hos medborgarna.

– Vi vill att de ska veta namnet på sina lokala poliser, säger Peter Åkerström.

Det mobila poliskontoret ska en dag i veckan finnas i samhällena utanför Hagfors och där ska allmänheten få hjälp med allt, utom passansökan.

Senare i vår ska också allmänheten få träffa poliserna vid ett stormöte i Älvstrandens bildningscentrums aula för att få infomation om vad som är på gång.

– Då får vi en möjlighet att tillsammans med kommunen berätta vad vi har på gång och hur vi ska jobba framöver, säger Peter Åkerström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".