Crille från Karlstad filmar i Hollywood

"Att vara riktig duktig är det enda som funkar"
6:42 min

Vad har världsartisterartister som Bruno Mars, Usher och Pharrell Williams gemensamt? Jo de har alla gjort musikvideos tillsammans med värmlänningen Crille Forsberg, nu verksam i Los Angeles. Han berättar hur man tar sig från skateboardrampen i Karlstad till en vardag i Hollywood.

– Ganska krokig väg var det faktiskt. Jag började med att göra super 8-film som hette Lödder. Sedan var det nedlagt i många år, så åkte jag skidor i Chamonix och där sprang jag på lite folk som gjorde skidfilmer och då hade jag någon läggning för det där så det var inte mycket att be för. Så gjorde jag en skön musikvideo med Infinite mass och sen var det någon som såg den så blev det långfilmen nio millimeter. Sedan var det bara att jobba på stenhårt, säger Crille Forsberg.

Han är högaktuell med videon till Uptwon Funk med Mark Ronson & Bruno Mars och han har gjort reklamfilmer åt flera multinationella företag, trots det säger han att hans vardag inte är så glamorös. 

– Det är klart att det låter lyxigt men det är stenhårt. Det är 14-16 timmars arbetsdagar, hur många skulle palla det? Inte så många tror jag, säger Crille Forsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".