Sebastian Castro-Tello. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.
Sebastian Castro-Tello. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Nyckelspelaren Castro-Tello lämnar Degerfors av familjeskäl

Degerfors IF drabbades igår kväll av ett tungt besked. Mindre än två månader före superettanpremiären meddelar nyckelspelaren Sebastian Castro-Tello att han lämnar klubben, trots att han har ett år kvar på kontraktet.

– Min privata situation med barn och familj gör att jag behöver flytta tillbaka till Stockholm, säger han i ett pressmeddelande.

Sebastian Castro-Tello, som tidigare bland annat har spelat i Hammarby, kom till Degerfors inför förra säsongen och har blivit tongivande på det offensiva mittfältet. Under 2014 blev det sju mål och fem målgivande passningar.

– Fotbollsmässigt har jag trivts i DIF och människorna i Degerfors är fantastiska. Jag har vuxit som människa av tiden här och vill tacka för allt stöd. Jag kommer med stor glädje att återkomma hit.

Degerfors tränare Patrik Werner konstaterar att klubben förlorar en bärande spelare och att man nu måste se över situationen i truppen.

– Samtidigt har vi förståelse för Sebastians situation och förstår att han måste sätta familjesituationen främst. Vi är tacksamma för den tid vi fått ha honom här och önskar honom all lycka både som fotbollsspelare och människa, säger Patrik Werner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".