Buss som har kört in i busskur
Foto: Privat

Buss körde in i busskur

En buss har kört in i en busskur på Stora Torget i Karlstad. En person ska ha blivit påkörd, men själv kunnat resa sig efter händelsen.

Det var en mindre stadsbuss som vid lunchtid idag av okänd anledning körde rakt in i en busskur på Stora torget i Karlstad. Två personer befann sig just då i busskuren.

En av dom träffades lättare av bussen och en person fick glassplitter på sig. Ingen av om ska ha fått några allvarligare skador.

-- En olycka som skulle kunnat bli allvarlig men lyckligtvis inte blev det, säger Mattias Bergh chef på Karlstadsbuss i ett pressmeddelande.

Polis och ambulans kom till platsen.

- Polisen har tagit vittnesuppgifter och vi kommer att utreda vad som hänt men för närvarande vet vi inte varför bussen kom upp på bussrefugen. Vi har ej heller kunnat prata med föraren som är förd till sjukhus. Just nu är vi lättade att det inte blev allvarligare än det blev, säger Göran Svensson Trafikchef på Förenade Buss.

Busschauffören har förts till Centralsjukhuset i Karlstad för kontroll efter att han påverkats starkt av olyckan. Han har ännu inte blivit hörd av polisen och är inte heller delgiven någon brottsmisstanke i nuläget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".