Jill Sörensen
Jill Sörensen. Foto: Privat

Inredningsblogg - ingen ytlig historia

Jill Sörensen: "Allt ändrades när jag designade ett boende för misshandlade kvinnor och barn"
7:38 min

Jill Sörensen från Karlstad bor i Los Angeles och är ny inredningsbloggare på Sköna hem. Men det här med inredning är inte bara något för glassiga magasin.

Jill Sörensen föddes i Sunne och växte upp i Karlstad - men efter ett år som au pair i USA ville hon hitta ett sätt att bli kvar. Modellkarriären blev hennes väg in. Hon bildade familj, jobbade med inredning, bland annat för organisationen knockoutabuse.org som hjälper misshandlade kvinnor och barn. När hennes exman och pappan till hennes son Luke, fick hjärncancer, blev inredningen central.

- Jag ville ha ett hem som var modigt - jag ville för Lukes skull att det skulle vara något glatt runt honom, säger Jill, som efter ex-makens död flyttade till Kalifornien och började med ett drömprojekt.

"Trångt. Mörkt. Omodernt. Perfekt!" är rubriken - och hon skriver att det nya huset får henne att tänka på skräckklassikern The Shining. Men arbetet med huset går nu alltså att följa i Jills inredningsblogg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".