Åtalad bageriägare förnekar brott

Den 54-årige man som förekommer i bagerihärvan med plundrade bagerier i Kristinehamn och Karlstad nekar till brott.

Rättegången hölls igår i Skaraborgs tingsrätt och den 54-årige Skövdebon stod åtalad för bokföringsbrott i två konkursade bolag där 3,3 miljoner kronor tagits ut men inte redovisats för.

Det ena var Princess konditori i Skövde och det andra Grönstedts konditori AB - ett bolag med flera konditorier i Värmland - Damms i Karlstad och Ejes och Vetekransen i Kristinehamn.

Enligt åklagaren Lars Lindeman erkände mannen att han inte gjort årsredovisningen men menade att han anlitat bokföringsbyråer i båda sina bolag och att han i övrigt skött bokföring och sparat räkenskapsmaterial.

Men personer som representerade dessa bokföringsbyråer vittnade om motsatsen - att det var problem både med att få tag i ägaren och räkenskapshandlingar.

Mannen är tidigare ostraffad. Om han fälls riskerar han upp till 5 månaders fängelse vilket sannolikt omvandlas till villkorligt med samhällstjänst. Det kan också blir krav på återbetalning. Detta enligt åklagaren.

Dom väntas 27 februari. 

Bagerihärvan

Läs fler artiklar om bagerihärvan och de plundrade företagen.

Till samlingssidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".