Tommy Lindh
Tommy Lindh, presstalesperson på polisen i Värmland och Örebro. Foto: Pontus Skagersten/Sveriges Radio

Rikspolisstyrelsen granskar Lindhs påhopp på Miljöpartiet

Rikspolisstyrelsen har nu startat en internutredning sedan polisens informatör Tommy Lindh kallat Miljöpartiet för en terroristorganisation på Facebook. Detta uppger P4 Örebro.

Det var när polisens presstalesperson Tommy Lindh uppdaterade sin personliga sida på Facebook för en dryg vecka som han skrev:

"Jag tittade på Åsa Romsås på tv innan jag gick och lade mig igår kväll. Det gynnade ju inte nattsömnen. Den är inte riktigt riktig och hon företräder inget politiskt parti, utan en terroristorganisation i den bemärkelsen att man terroriserar folket utanför stan med nya utredningar", skriver Tommy Lindh".

Reaktionerna lät inte vänta på sig och Miljöpartiet i såväl Värmland som Örebro har uttryckt sitt ogillande över de rader som Tommy Lindh formulerade på sin personliga Facebooksida.

Nu har alltså ärendet hamnat på Rikspolisstyrelsens berättar Tommy Lindhs chef Mats Nylén för P4 Örebro. Några ytterligare kommentarar i ärendet vill inte polisen lämna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".