Segerjubel efter vinst
Viktoria Nordström jublar efter vinsten. Foto: Pontus Skagersten/Sveriges Radio

Melodifestival med mycket hjärta

En helkväll på Kupans mötesplats
6:11 min

Melodifestivalen pågår just nu för fullt i Sverige och även i Karlstad. Under onsdagskvällen gick finalen av stapeln på Kupans mötesplats för personer med funktionsnedsättning. 

Glitter, bubbel, och musik, allt som behövs när det kommer till en schlagerkväll i världsklass finns på mötesplatsen Kupan i Karlstad.

Lokalen fylldes snabbt när insläppet hade börjat och i green room befann sig kvällens tio deltagare. Det var mycket gott humör bland de som skulle upp på scenen, vissa var lite nervösa medans andra tog det med ro.

– Nej jag är inte nervös, jag är ganska van att stå på scen. Säger Viktoria Nordström.

Det är inte första gången som det anordnas en melodifestival på Kupan i Karlstad. Sofie Lindén, arbetar som fritidskonsulent på Karlstads kommun och hon berättar att det hela startade med att några gymnasieelever ville göra en melodifestival som projektarbete.

– För tre år sedan var det Melodifestivalen i Karlstad, i den stora festivalen, och då kände vi att det här är någonting vi skulle vilja göra för vår målgrupp. Det var också tre tjejer från ett gymnasium som gjorde sitt specialarbete och drev det här jättebra, så blev det så populärt så då fortsatte vi.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".