Angelica Rage. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Angelica Rage, tidigare socialdemokratiskt kommunalråd i Forshaga, blir ny ordförande för Röda korsets Forshagakrets. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Förra kommunalrådet Rage blir Röda korset-ordförande i Forshaga

Angelica Rage: "Jag vill göra en insats"
0:28 min

Forshagas förra kommunalråd Angelica Rage blir ny ordförande för Röda korsets Forshagakrets.

 

Hon tar över posten efter Gunnar Ström och hon hoppas kunna fortsätta utveckla Röda korsets arbete kring flyktingmottagning och integration.

– Jag har länge tänkt ställa upp för Röda Korset. Det finns mycket att göra och utgångsläget är mycket bra: många frivilliga satsar tusentals timmar på viktiga insatser för medmänniskor i vår kommun. Asylsökande och flyktingar som bosatt sig i vår kommun är viktiga för oss, säger Angelica Rage i ett pressmeddelande.

Hon vill också att Röda korset ska spela en roll i arbetet med problemet att människor väljer att ge sig iväg för att strida för IS.

– Vi ser unga människor som väljer att resa till Syrien och Irak för att kriga. Det är svårt att förstå och inte acceptabelt. När regeringen nu uppmanar kommunerna att ta fram en handlingsplan för att möta denna utmaning vill vi i Röda Korset vara en medspelare i det arbetet.

Angelica Rage var socialdemokratiskt kommunalråd i Forshaga i 20 år, från 1994 till 2014.

Nya i Röda korsets Forshagakrets styrelse är också Kjell Bäckström och en av de aktiva i Röda Korsets ungdomsgrupp, Linn Persson. Gunnar Ström finns kvar i styrelsen, nu i rollen som kassör.​

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".