Ombyggnation på Strandvallen. Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio.
1 av 2
Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio.
Sven Eriksson ordförande i Mallbacken. Foto: Lennart Nordenstein.
2 av 2
Mallbackens ordförand Sven Eriksson. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio arkiv.

Mallbacken får 3,6 miljoner till nytt aktivitetshus

Sven Eriksson: "Betyder mycket för klubbens framtid"
0:42 min

Mallbackens IF får 3,6 miljoner kronor av Allmänna arvsfonden, för bygget av ett klubb- och aktivitetshus vid klubbens idrottsplats i Lysvik.

Syftet är att skapa en samlingspunkt för bygdens ungdomar och föreningsliv och satsningen bidrar också till att Mallbacken kan leva upp till fotbollsförbundets krav för allsvenskt spel.

– Det känns bra, vi har kämpat för det där i flera år. Vi har sökt och det har varit avslag och avslag. Och vi har fått mer och mer krav på oss, det är inte lätt för en liten förening ute på bygden, säger Mallbackens ordförande Sven Eriksson, som menar att det nya bygget betyder mycket för klubbens framtid.

I bygget ingår omklädningsrum och samlingslokal för olika aktiviteter. Fotboll, frisbee, löpning och orientering är exempel på sporter som ska gynnas av satsningen.

Dessutom ska klubben starta en helt ny racketsektion när huset är klart, med bordtennis och badminton som helt nya verksamheter på orten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".