Landstingshuset. Foto: Malin Björck/Sveriges Radio.
Landstingshuset. Foto: Malin Björck/Sveriges Radio.

Landstinget saknar rutiner för att minska kompberget

HR-chefen Annica Lidén om landstingets kompberg
2:10 min

Landstinget i Värmland saknar idag ett regelverk för att motverka berget av komptimmar, och en lösning är långt borta. Men efter uppgiften om att sjukhuschefen i Torsby har 7 600 komptimmar talar nu landstingets personalchef om behovet av reglering.

– Det är ett bekymmer, säger Annica Lidén är HR- och personalchef på landstinget.

Hur ser planen ut?

– Det finns ingen tydlig plan för det idag men det är är klart att vi måste göra en planering för att kunan hantera frågan, säger personalchefen.

Det är läkarbristen som är grundorsaken till att berget av komptimmar växer. Det är svårt att rekrytera specialistläkare utifrån, och det är också svårt att behålla läkarena inom Landstinget i Värmland.

Sjukhuschefen i Torsby, Karin Lundin har samlat på sig 7 600 komptimmar. Något som Annica Lindén kommenterar såhär:

– Jag vet att detta finns. Det är klart att en allmänhet kan tycka att detta är en riktigt hög siffra, vilket det ju också är. Men samtidigt ligger ett stort ansvar och ett riktigt stort intresse för sitt uppdrag bakom. Det gynnar och gagnar ju befolkningen och patienter. Dessutom har hon ju sagt att hon trivs och gillar sitt jobb.

Men att kompberget är så stort måste vara bekymmersamt?

– Det är ju klart att det inte är något en arbetsgivare strävar efter. Vi har ansvar för att de anställda ska ha en god arbetsmiljö. Men vi vill kunna reglera och det är vår avsikt, säger Annica Lindén, personalchef på Landstinget.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".