Villan på Lillmossevägen
Foto: Örjan Bengtzing/Sveriges Radio

Misstänkt mordbrännare gripen

Polisen grep på fredagen en man i 40-årsåldern misstänkt för att ha anlagt bränderna vid en villa på Lillmossevägen på Hammarö.

Det var strax före lunch på fredagen som räddningstjänsten larmades om att det ånyo brann vid fastigheten på Hammarö. Den här gången slog det upp lågor från en carport.

Branden hade upptäckts av förbipasserande och de lyckades senare släcka branden innan räddningstjänst och polis hade nått fram till platsen.

Hur någon obemärkt kunnat ta sig fram till huset och för fjärde gången på en månad lyckats anlägga en brand är en gåta. Villaområdet har den senaste tiden patrullerats av uniformerad polis och den aktuella villan på Lillmossevägen har utöver det försetts med kameraövervakning och dessutom stängslats in på initiativ av försäkringsbolaget.

I ett pressmeddelande skriver polisen att den sedan tidigare haft misstankar mot en man i 40-årsåldern från Karlstadsregionen. Han uppges inte vara känd av polisen sedan tidigare. Han greps under fredagseftermiddagen efter att först ha anhållits i sin utevaro. Den nu anhållne mannen kommer att förhöras på nytt under helgen och på måndag avgörs om han ska begäras häktad eller inte.

Av det pressmeddelande som polisen skickat ut framgår inte vilken bevisning som finns mot mannen eller om han har gjort några medgivanden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".