Jessica Rolf
Jessica Rolf, mycket duktig målvakt när Karlstad slog Telge. Foto: Ola Carlsson SR Värmland
INNEBANDY

Otroligt viktig seger för Karlstad

Jessica Rolf: "Vi kämpade hårt hela matchen"
1:21 min

Karlstads innebandydamer grep det sista halmstrået för att undvika nedflyttning eller kval då man besegrade jumbokollegan Telge med 4-3. Karlstad ledde hela matchen men lyckades inte skaka av sig Telge då gästerna reducerade tre gånger, varje gång kort efter ett hemmamål.

Det har ju varit en konstig säsong för Karlstad med olika sorters frånvaro av duktiga spelare samt brist på målskyttar i vissa matcher. Därför var lördagens match mot bottenkollegan Tele så otroligt viktig. Nu blev det seger och det innebar i första hand tre poäng, i andra hand att man passerade just Telge i tabellen samt i tredje hand att man närmade sig lagen ovanför. Med en del tur i de avslutande matcherna kan man troligen hota dessa lag.

Redan från start fick man känslan av att Karlstad var det bättre laget samt också att man ville betydligt mer. Telge hade tydligen bestämt sig för att kontra sönder Karlstad. Det innebär ju att försvarsspelet ska fungera samtidigt som man snabbt ställer om med snabba och bollsäkra spelare.

Trots att matchen inte var välspelad var den intressant och rolig att titta på då det blev mer och ställningskrig ju längre den pågick.

Karlstad hade en riktigt duktig målvakt i Jessica Rolf och efter två perioder började man få upp känslan att hon skulle kunna hålla nollan. Nu blev det inte så men hon gjorde i alla fall vad som på henne ankom för att de tre poängen skulle stanna kvar i Karlstad.

En riktig humörhöjare var lördagens match och visst har man chanser, om än små, att ta sig ovanför kvalstrecket. Då måste även marginalerna vara på Karlstads sida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".