Foto: Mats Åstrand / TT
Foto: Mats Åstrand / TT
Brynäs-Färjestad 1-3

PW stor hjälte när Färjestad vann mot Brynäs

Färjestads Fredrik Pettersson-Wentzel om målvaktskampen i laget
2:30 min

Brynäs ägde första perioden mot Färjestad, men Fredrik Pettersson-Wentzel höll då nollan. Färjestad jobbade dock upp sig och det stod 1-1 efter två perioder. Med två lyckosamma minuter i den tredje fixade Färjestad både 2-1 och 3-1 som också blev slutresultatet.

Radiosportens Mats Fagerström tar ut lagens lirare:
Brynäs: Bill Sweatt
Färjestad: Fredrik Pettersson-Wentzel

Brynäs har senaste månaden haft stora problem med spelet och har tappat många matcher redan i de första perioderna.

Nu låg fokus på en bra start och det fick laget - spelmässigt men inte målmässigt.

Gävlelaget kom ut med en väldig fart, tung kampvilja och radade upp lägen i första perioden. Det var inspel, frilägen och bra returer som var nära att slås in men också en storspelande Fredrik Pettersson Wentzel i Färjestadsmålet.

Målet bortdömt
Brynäs chansfest fortsatte i andra där hemmalaget radade upp nya frilägen, missade avslut och ett stenhårt skott i stolpen av Bill Sweatt.

Brynäs hade en puck inne i mål i början av andra perioden också. Men det dömdes bort på grund av hög klubba då Sweatt knackade ner och in pucken med klubban höjd ovanför huvudet på sig själv.

Det var dock Färjestad som till slut bröt dödläget när Per Åslund en kvart in i andra perioden skickade in ett fint inspel i Brynässlottet där Linus Persson hade lämnats helt ensam och styrde in 0-1.

En påpassligt inslagen retur av Anton Rödin knappt fyra minuter senare jämnade ut läget.

Brynäs nära kvalstrecket
Men en ny slarvigt lämnad lucka nere vid Brynäsmålet, efter 7.14 av tredje, gav firma Persson och Åslund chansen att köra en repris - nu med omvända roller och Åslund som målskytt.

Persson skrev sedan in sig i målprotokollet en tredje gång då han med sin andra assist för kvällen spelade fram Shawn Lalonde som bombade in 1-3-målet med ett slagskott, via bortre stolpen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".