Ekelund nöjd efter mötet med världseliten

1:45 min

Värmländska sprintstjärnan Irene Ekelund visade god form inför inomhus-EM i Prag i mars. På Malmö Games sprang hon två gånger 7,35 sekunder på 60 meter.

– Jag är jättenöjd över att gå till final, säger 17-åringen.

Irene Ekelund var tillsammans med längdhopparen Erica Jarder de enda svenska EM-inslagen i friidrottsgalan Malmö Games på onsdagskvällen. Mot världseliten visade Ekelund upp god form på 60 meter inför inomhus-EM i Prag 5-8 mars. Först noterades hon för 7,35 sekunder i sitt kvalheat och i finalen blev det samma tid.

– Det gick ju bra. Allt jag tänkte på var att alla var så snabba. Jag är jättenöjd över att gå till final, säger Ekelund.

I helgen satte 17-åringen svenskt juniorrekord när hon tog hem guldet på inne-SM på 60 meter med tiden 7,26 sekunder. Malmögalan var den tredje tävlingen inom en vecka - förutom SM sprang hon även XL-galan i Stockholm förra veckan.

– Jag är trött! Sprang ju fem lopp i SM i helgen och ska köra i helgen igen. Men jag ska försöka spara mig till EM, säger hon.

Genrepet blir junior-SM i Göteborg kommande helg, där Ekelund ska springa 60 meter och hoppa längdhopp. Hon var nöjd med tiderna i Malmö.

– Det är väl bra. Det är i alla fall under EM-kvalgränsen på båda loppen. Jag hoppas på en semifinal.

Vad behöver du förbättra där?

-Det är väl starten. Trycka på lite mer.

Vann gjorde världsettan Murielle Ahoure, Elfenbenskusten, på 7,14 sekunder.