Flyktingar vägrade stanna i Långserud

0:57 min

En buss med tretton flyktingar har stått parkerad utanför polishuset i Karlstad hela natten. Bussen skulle egentligen ha släppt av flyktingarna vid ett boende i Långserud, men de vägrade gå av.

Enligt P4 Skaraborg kom flyktingarna från ett boende utanför Skara, som de var tvungna att lämna på grund av överbeläggning där. Detta skedde under stora protester på torsdagen.

När de asylsökande personerna inte ville stanna i Långserud, körde busschauffören till polishuset i Karlstad och polisen har kontaktat Migrationsverket.

– Migrationsverket säger att det är detta boende som gäller, och eftersom de inte vill vara där så har lösningen i natt blivit att bussen står kvar utanför polishuset och de här personerna har sovit i bussen i natt, säger Jan-Åke Sjöström.

Lotta Anderberg, enhetschef vid Migrationsverket i Värmland, säger till P4 Värmland att hon under förmiddagen ska prata med de 13 asylsökande som vägrade flytta in på det flyktingboende i Långserud som Migrationsverket hänvisade dem till. Något mer vill inte Migrationsverket säga. 

P4 Värmland har varit i kontakt med en av personerna som befinner sig i den här bussen, ingen vill medverka i radio, men personen har sagt att när de kommit fram till Långserud hade de blivit hänvisade till några små campingstugor som låg mitt ute i ingenstans, något som de inte riktigt hade tänkt sig.