Tezz Tordsdotter. Marknadschef direktflyg. FotoLennart Nordenstein.
Tezz Tordsdotter, marknadschef på Direktflyg. FotoLennart Nordenstein.
Torsby/Hagfors

Flyget från Nordvärmland återupptas på tisdag

1:24 min

7 april lyfter planen på nytt från Torsby och Hagfors. Nu med det danska företaget Flexflight som ansvarig operatör. Det viktigaste för bokningsföretaget Direktflyg blir nu att upprätta förtroendet för flyglinjen.

-- Vi måste erbjuda en tillförlitlig produkt, säger Direktflygs marknadschef Tess Tordsdotter.

Flyglinjen Torsby-Hagfors Arlanda har under flera års tid misshandlats av de tidigare flygoperatörerna. Konsekvensen har blivit att förtroendet sjunkit kraftigt för flyglinjen, vilket lett till att många hittat andra resvägar.

Danska Flexflight som den 7 april flyga till och från Stockholm samarbetar med Hollandsbaserade AIS som flyger. Direktflyg har hand om bokningar och information.

Priser och tidtabeller kommer i stort sett vara oförändrade och den nya operatören talar redan nu om möjligheten att utöka trafiken i höst.

– Man kanske kan ha en charter till julmarknaden i Lübeck. Det är också möjligt att kombinera trafiken från Borlänge till Göteborg någon dag i veckan, säger Tess Tordsdotter till P4 Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista