SM-tävlingar på motorstadion i Höljes

1:03 min

Nu i helgen arrangerar Finnskoga motorklubb SM-tävlingar i Crosskart på motorstadion i Höljes. Dessutom avgörs årets första deltävling i den nordeuropeiska serien NEZ.

Startfältet är stort i helgen, och det beror på stor del på deltävlingen i den nordeuropeiska serien NEZ.

– Vi får förare från Baltikum, Ryssland, Sverige, Norge, Danmark och Finland så det blir en härlig inramning och internationell prägel i tävlingen i crosskart. Det ser vi verkligen fram emot, säger Morgan Östlund, ordförande i Finnskoga Motorklubb.

När det gäller de värmländska hoppen i de olika klasserna har vi mycket att se fram emot, menar han.

– Vi har väldigt många som kommer att vara långt framme vad gäller värmländskt deltagande. Vi hade ju värmländska segrar i Arboga förra helgen så vi kommer nog vara på pallen även här i Höljes, säger Morgan Östlund. 

Efter den första SM-deltävlingen ser det bra ut för de värmländska förarna. I den tyngsta 650 cc klassen är det värmländskt i topp 3 och i 125 cc klassen hittar vi två värmlänningar i topp 4. 173 förare är anmälda och Morgan Östlund hoppas också att publiken hittar till Höljes. 

– Jag hoppas det kommer mycket folk, minst 1500 stycken.  

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista