Veronica höll lektion om Syrienkonflikten

5:15 min

I medierna matas vi med information kring vad som händer i Syrien och bilder på flyktingar, information som sipprar ned till barn som uppfattar vissa delar av budskapet. Veronica Persson är lärare på Vikstaskolan i Kil och valde att ta upp det svåra ämnet med sin klass.

– Jag fick ett önskemål från mina elever. Kan inte vi ha en hel lektion om Syrienkonflikten? Då sa jag ja för jag tänkte att de måste förstå vad de hör och vad de ser, berättar Veronica Persson som är lärare för årskurs sex på Vikstaskolan i Kil.

Veronica var lite nervös inför att ta upp frågan men läste på så att hon kände att hon hade koll och sedan förenklade hon det hela så att en tolvåring skulle kunna hänga med.

– Den vanligaste frågan var varför vi låter detta pågå och att ingen gör någonting. Speciellt de stora länderna som Ryssland, USA och Kina undrar de varför inte de gör något, säger Veronica Persson.

Efter lektionen har hon fortsatt att ta upp ämnet genom att eleverna själva får ta upp saker som de har fastnat för. 

– Jag drog mig för att berätta om Syrienkonflikten eftersom jag kan ju inte allting om detta. Men det får man komma över, för det är bättre att prata om det även om man inte kan allt än att inte säga någonting alls, berättar Veronica Persson.