Paret på Skoghall mördades av anhörig som tog sitt eget liv

2:05 min

Det äldre paret som hittades döda på Skoghall igår har mördats av en anhörig. Det bekräftar nu polisen. Polisen har alla tres identitet och är nu säkra på att den 55-årige man som hittades död i vattnet vid Jakobsbergsbron igår kväll har begått självmord efter att ha dödat paret. Polisen letar inte efter någon annan gärningsman utan fortsätter utredningen kring eventuellt motiv till morden.

.

Polisen larmades till lägenheten vid 14:20 av en person som upptäckt de två döda personerna.

– Vi fattar snabbt en misstanke om att de här personerna bragts om livet i lägenheten, säger Tommy Lindh som är presstalesman för Polisen i Bergslagen.

Vad är det som tyder på det?

– Det är den sammantagna bilden av det som möter oss i lägenheten, vad det i detalj består i vill jag inte gå in på i nuläget.

Polisen genomförde under lördagskvällen tekniska undersökningar i lägenheten där paret bodde, men också i en annan lägenhet i ett hus i närheten som spärrats av. En tredje person hittades vid halv sextiden på kvällen drunknad i vattnet mellan Vidöåsbron och Jakobsbergsbron i närheten av Skoghall, men det är oklart om det finns ett samband mellan morden och den drunknade mannen.

Enligt Tommy Lindh har polisen spår att gå på men motivet bakom morden är oklart och man vill ha in iakttagelser från allmänheten.

– De hade besök vid 16-tiden på fredagen och lämnades vid god hälsa och påträffades döda strax efter klockan 14 på lördagen, så det är det tidspannet vi har kommit fram till hittills, säger Tommy Lind.