Arvikamordet

Starka känslor när larmsamtalet spelades upp

5:49 min

På måndagen inleddes rättegången i Värmlands tingsrätt mot 26-åringen som åtalas för att ha mördat sin ex-flickvän.

Under förmiddagen lade åklagaren Niklas Wargren fram sin sakframställan.

Man visade också upp polisens brandutredning, sms-konversationer, dagboksanteckningar och kvinnans samtal till SOS lästes upp. När samtalet sedan spelades upp var det bakom stängda dörrar och åhörarna fick gå ut. Man hade valt att ha stängda dörrar eftersom det innehåller uppgifter om enskilds hälsotillstånd och det måste antas att närstående kan komma att lida betydande men om uppgifterna röjs.

Enligt P4 Värmlands reporter på plats rörde samtalet upp känslor, när det spelades upp sprang en anhörig gråtandes ut från salen.

Åklagaren menar att den åtalade hade som uppsåt att anlägga en brand. Det finns också en till person som är åtalad, för medhjälp till grov mordbrand. Men den personen nekar till att ha förstått avsikten.

Enligt P4 Värmlands reporter såg den åtalade 26-åringen ganska neutral ut, han hade en vit tröja på sig och tittade mestadels ner i bordet. Han nekade till brott och menade att det hela var en olyckshändelse.

Försvaret kommer under eftermiddagen gå igenom hur den åtalade menar att det hela gick till. Rättegången kommer att pågå under två dagar.

I artikeln nedan kan du läsa mer om åtalet.