1,3 miljoner stals ur Kilsföretagets kassaskåp

2:34 min

Tjuvarna visste vad de gjorde när de bröt sig in hos Wermlands skogsförråd AB. De två kassaskåpen där huvudkassan på 1,3 miljoner kronor förvarades var tömda. De andra kassaskåpen var orörda.

– Vi har haft inbrott här under natten till söndag och mist det kontanter vi har för att köpa in kantareller från privatpersoner. Någon har helt enkelt med hjälp av en ritning brutit sig in i lokalerna här och gått raka vägen på det skåp där huvudkassan låg, säger företagsledaren Ola Hultman.

Enligt honom finns det flera kassaskåp i byggnaden, men i de som inte innehöll så mycket kontanter hade tjuvarna lämnat orörda.

– Jag har många tankar och jag har även ett par intressanta spår som jag tyvärr inte kommer vidare med utan polisens hjälp.

Han förklarar att anledningen till att företaget hade så mycket kontanter är för att man måste köpa in större leveranser i stöten eftersom bankerna inte längre har så stora summor kontanter längre. Att ha kortbetalning har man inte lyckats lösa än.

– Vi har försökt att lösa det här i samarbete med vår bank och fört diskussioner i många år. Det var på gång med omvända korttransaktioner men det blev aldrig verklighet. Det finns ingen lösning helt enkelt.

Enligt Ola Hultman får företaget en väldigt låg ersättning från försäkringsbolaget som inte täcker upp de förlorade pengarna. Han menar att företaget kommer fortsätta men att det känns tungt.

– Jag kom från Karlstad för ett par timmar sen och åkte i Kil och spanade in parkbänkarna och duvorna där. Det är väl mina planer för de närmaste åren. Det känns inte bra.