Mordrättegången: Mamman gav sitt vittnesmål

2:14 min

Rättegången mot den 26-åriga mannen som misstänks för mord och mordbrand i Arvika är inne på sin andra och sista dag. Under förmiddagen hördes den mördade kvinnans mamma och den 29-åriga kvinnan som åtalas för grov medhjälp till mordbrand. 

Stämningen har varit väldigt känslosam under förmiddagen.

Mamman till den omkomna kvinnan har bland annat berättat om hur hennes liv påverkats efter branden och dotterns död, och om relationen mellan dottern och den åtalade mannen.

Under förmiddagen hördes även den 29-åriga vännen till den åtalade mannen, som åtalas för grov medhjälp till mordbrand. Hon berättade bland annat att den åtalade kom hem till henne den 6:e juli och var upprörd över att hans flickvän gjort slut med honom. 

Vännen berättade att mannen hämtat en stor glasflaska i förrådet som sedan fylldes med bensin vid en mack. De ska sedan åkt till ex-flickvännens lägenhet och vännen berättade att hon satt kvar i bilen medan mannen gick in i huset. När han kom tillbaka var han väldigt upprörd och de åkte tillbaka till henne. Vännen säger att det inte var förrän långt senare som hon fick kännedom om branden.

Under eftermiddagen kommer den åtalade mannen att höras och P4 Värmland fortsätter att följa rättegången.