Ikväll börjar revanschens säsong för Färjestad

5:43 min

Ikväll tjuvstartar SHL med två matcher, Färjestad mot nykomlingen Karlskrona och Djurgården som möter Linköping. Ett Färjestad som vill revanschera sig för fjolårets fiasko när man missade kvartsfinal för första gången på 20 säsonger.

Ikväll börjar jakten på revansch för fjolårets fiaskoartade säsong för Färjestad där man missade kvartsfinal för första gången på 20 år, en säsong som tog slut mot Brynäs i Play-in, eller snarare i åttondelsfinal om man ska vara lite enklare i ordvalet.

Många spelare har bytts ut och en del góa värmlänningar har kommit tillbaka för att frälsa publiken. Äldst i truppen är Rikard Wallin som passerade 35-årsstrecket i April. Han har 17 säsongers rutin i de högsta serierna i SHL, Schweiziska Ligan och inte minst från Toronto i NHL.

Bland hemvändarna hittar vi Magnus Nygren som är ny lagkapten och Arvikasonen Micke Johansson. I övrigt har man värvat friskt och "närproducerat" med namn som Johan Ryno från Leksand, norske landslagsmålvakten Lars Haugen från ryska ligan, Tomas Skogs, dalmasen som närmast kommer från från Örebro, norrmannen Jonas Holös som närmast kommer från Sparta i Norge och amerikanen Robbie Earl som spelat ett antal säsonger i Zug i schweiziska ligan.

Man startade upp årets säsong tre veckor tidigare än vanligt och har lagt mycket av träningen individuellt på spelarna som verkar ha fått en bra effekt. Försäsongen har bjudit på avancemang till sextondelsfinal i CHL, Champions Hockey League där man möter Luleå om en vecka. Och ett besök i och omkring omklädningsrummet visar på en stor kamratskap redan innan SHL-säsongen startat.

Återstår nu att se om man kan komma igång bättre än vad man gjort de senaste säsongerna och ta sikte på klubbens tionde SM-guld. Återstår också att se om årets nyförvärv, spelet i sig och inte minst starten av årets SHL för Färjestad kan öka de annars sjunkande publiksiffrorna.