BIK Karlskoga vann i hemmapremiären

1:52 min

I en svängig och inte allt för välspelad match kunde tillslut BIK Karskoga besegra Haparandalaget Asplöven med 6-3 (3-1, 0-2, 3-0).

Det märktes att det var tidigt på säsongen när Asplöven gästade Karlskoga. Viljan, farten och anfallsglädjen fanns där medan försvarsspelet och timingen i vissa moment lämnade en del övrigt att önska.

Hemmalaget tog en tidig ledning genom Henrik Björklund som redan efter 1:25 gjorde 1-0. Asplöven gjorde ändå en bra första period och kunde i den tionde matchminuten utjämna till 1-1. 
Efter kvitteringen slarvade gästerna i försvarsspelet och BIK kunde åter ta kommandot genom att göra både 2 och 3-1. Det sistnämnda kom i spel fem mot tre.

I andra perioden var det hemmalagets tur att slarva i försvarsspelet och Asplöven kunde både reducera och kvittera. I tredje perioden behövde BIK bara 30 sekunder på sig innan Christian Berglund åter kunde ge hemmalaget ledningen. En ledning som Henrik Björklund utökade några minuter senare.

Asplöven skapade ett visst tryck och hade några farliga lägen men BIK Karlskoga höll undan och Mikael Ericsson punkterade matchen definitivt när han med dryga minuten kvar kunde lägga in pucken i öppet mål, efter fint förarbete av Erik Thorell. I och med segern har BIK Karlskoga fyra poäng efter två spelade omgångar.

Publik: 2052 personer