Ordkrig kring styrelseplatser i nytt näringslivsbolag

6:17 min

Oppositionsrådet Marie Oudin (M) är tillsammans med allianspartierna i Kristinehamns kommun kritiska mot upplägget kring styrelseplatser i det nya näringslivsbolaget i Kristinehamn.

Kommunstyrelsens ordförande i Kristinehamn Bjarne Olsson (S) kidnappar näringslivet i Kristinehamn, det menar oppositionsrådet Marie Oudin (M). Det handlar om att Bjarne Olsson låter representanter i näringslivet sitta med, utan beslutsrätt, i det nya näringslivsbolag som skall införas i Kristinehamn.

- Det är en politisk klåfingrighet anser vi från Alliansen att politiker skall in och lägga fingrarna i blöt på näringslivsfrågor som näringslivet sköter själva. Vi politiker skall sköta målen och sen skall näringslivet sköta sitt, säger Marie Oudin.

Det här bolaget kommer att bli kommunens näringslivsbolag och ska arbeta med etablering, stöd till befintliga företag och med entreprenörskap och nyföretagande, och tanken är dessutom att det kommer att fungera som en kommunikationskanal mellan näringsliv och Kristinehamns kommun. Bjarne Olsson är överraskad över hur Alliansen agerar och reagerar i den här frågan.

- Alliansen har varit med i en process som började för snart ett år sedan och har suttit med i möten med näringslivet och har framförallt suttit tysta hela tiden och då blir jag både ilsken och besviken på att man kommer med kritik först nu när förslaget redan ligger på bordet. Sen är det så att det här förslaget har tagits fram tillsammans med näringslivet och jag vet inte om Marie Oudin är medveten om det eller om hon inte har varit vaken på de möten vi haft, säger Bjarne Olsson.