Storförlust för Karlstads damer i seriepremiären

1:42 min

Det blev förlust i seriepremiären för Karlstad innebandys damer i Svenska Superligan mot de regerande svenskamästarna KAIS Mora. Matchen slutade hela 0-8 till bortalaget och Karlstad har mycket att jobba på inför fortsättnigen.

Karlstad innebandys herrar vann sin premiärmatch i Svenska Superligan mot Warberg i onsdags och ikväll var det damernas tur att gå in i serien. Motståndarna i seriepremiären var de tuffast möjliga, regerande svenskamästarna KAIS Mora kom på besök i Colorama Arena. Det blev en storförlust för hemmalaget när tillslut siffrorna kunde fastställas till 0-8.
En slitvarg i hemmalaget var Karolin Häggstad som sprang över hela planen och var så när på att få sätta dit ett mål. Det var en besviken Karolin efter slutsignalen.
–Jättetråkigt, vi var inte på topp, det syntes redan på uppvärmningen, vi slog felpass och de gjorde det väldigt lätt för sig, säger Karolin.

En första period som blev Karlstads bästa där det var spel fram och tillbaka där hemmalaget lika gärna kunde gjort matchens första mål. Men perioden slutar 0-2 inför den andra efter mindre bra försvarsspel. Den andra perioden ökar Mora snabbt på ledingen till 0-3 där Karlstad faller ihop och tillslut vinner Mora perioden med 0-5 där matchen känns avgjord.
–Vi var väl nervösa, de är väldigt tuffa och vi står inte upp och vi taggade inte till som i de andra matcherna.

KAIS Mora som är ett spelskickligt lag som gjorde det jobbigt för Karlstad, som Karolin håller med om.
–Väldigt svårt, lite skillnad mot de andra matcherna i försäsongen, säger Karolin.

Förra säsongen lyckades Karlstad IBF med nöd och näppe hålla sig kvar i SSL efter kval. Men i år hoppas laget på att hamna i mitten av serien.
–Det är lite press på oss, vi vill ju göra bättre ifrån oss än förra säsongen, säger Karolin.

Nästa match för Karlstads damer är redan på lördag 19 september hemma mot Endre IF.

Matchfakta

Karlstad IBF-KAIS Mora 0-8 (0-2, 0-5, 0-1)

Första perioden: 0-1 Moa Tschöp (A.Wall), 0-2 Malin Andréasson (M.Tschöp)

Andra perioden: 0-3 Johanna Hultgren (J.Eriksson), 0-4 Anna Wijk (M.Tschöp), 0-5 Anna Wijk, 0-6 Malin Andréasson (E.Bergling), 0-7 Ellinor Bergling (M. Andréasson)

Tredje perioden: 0-8 Malin Andréasson (T.Karlsson)

Publik: 345.