Magnus Jakobsson
Magnus Jakobsson dubbelsegrare inom V75. Arkivbild Ola Carlsson SR Värmland
TRAV

Hemmaframgångar i Unionstravet

1:56 min

Hemmakuskarna tog för sig rejält när Unionstravet med V75 kördes på Färjestad under lördagen. Magnus Jakobsson vann en dubbelseger och det var med en favorit, Fossens Bonus, och en lite överraskande, Global Patriot.

Magnus Jakobsson tar för sig allt mera inom det svenska travet och flyttar fram sina positioner för varje år. Han verkar ha fått ett upplägg på den egna gården som passar honom och träningsmöjligheterna är de allra bästa.

 Sedan startlistorna kom ut för Unionstravet i början av veckan har det talats mycket om speciellt Fossens Bonus. Detta är en riktig talang som verkar ha möjligheter att gå riktigt långt om han får vara frisk och fräsch. Om det inte skulle hända ”något oförutsett” skulle han ha en jättechans att vinna och det gjorde han också.

 Global Patriot gjorde även han en bra insats och när han fick marschorder i början av upploppet exploderade han fullständigt och kunde vinna även han.

 Magnus tyckte att båda hästarna skött sig på ett suveränt sätt och att vinna en dubbel inför nästan 6 000 personer på hemmaplan var enormt roligt enligt Magnus.

 Ola Carlsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista