Helltons Karin Ullén
Helltons Karin Ullén efter 21-26 hemma mot Västerås/Irsta i premiären av elitserien. Foto; Mats Fagerström P4 Värmland
Hellton-Västerås/Irsta 21-26

Premiär med mersmak för Hellton trots förlust

2:50 min

Hellton föll med flaggan i topp när man förlorade elitseriepremiären hemma mot Västerås/Irsta med 21-26.  Orutinen från Helltons sida lyste igenom och slarv och ett effektivare Västerås/Irsta blev till slut för svårt

I den första halvleken var Västerås/Irsta på väg att rinna ifrån Hellton och hade sex bollar upp vid ställningen 3-9 och även vid ställningen 7-13. Men Hellton hittade tillbaka och kunde med några snabba mål i slutet av den första halvleken reducera till 10-13.

I den andra fick man en smakstart och gick snabbt ikapp Västerås/Irsta. Man var dessutom i ledningen vid två tillfällen. Dels vid ställningen 18-17 och även vid 19-18. Men då slappnade man av och blev lite nonchalanta i spelet, precis som Västerås/Irsta blev i den första halvleken.

För mycket felpass, en del avslut i fel lägen och snabbt hade Västerås/Irsta återtagit taktpinnen och kunde i slutet av den andra halvleken glida ifrån och vinna med 26-21. För Hellton var det en fullt godkänd debut som kunde gett mer om man inte varit så naiva som man var i vissa lägen. Men man visar att om man kan hålla ihop en hel match kan man plocka en hel del poäng i elitserien.

Roligast var ändå publiksiffran, hela 934 personer. Dessa kommer säkerligen tillbaka då det bjöds på kamp och underhållning i 60 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista