Brandtekniker vid brandskadat hus. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.

Branden i Arvika - idag kommer domen

Var branden i lägenheten i Arvika i juli en olyckshändelse eller mord? Det ska Värmlands tingsrätt slå fast i sin dom idag.

26-åringen, som står åtalad för mord och grov mordbrand, hävdade under rättegången att han spillt bensin vid sin ex-flickväns bostad och att han tände på av misstag. Han säger att han inte visste att hon fanns i lägenheten när det hände, utan insåg det när det var för sent. Åklagaren däremot, anser att det handlar om en anlagd brand, och vill att 26-åringen döms till livstids fängelse.

När det gäller den 29-åriga kvinnan, som åtalats för medhjälp till grov mordbrand, har hon sagt att hon inte förstod vad som hände när mannen var uppe i lägenheten. Hon hade först skjutsat honom till bensinmacken, sedan till ex-flickvännen. Under rättegången yrkade åklagaren på att hon ska dömas till villkorlig dom och samhällstjänst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".