Vapensköld på vägg. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Försvarsadvokaten: "Domstolen hade förutfattade meningar"

1:29 min

26-åringens försvarsadvokat Thor Olsson är besviken över domen som kom idag, där 26-åringen döms till livstids fängelse för mord och grov mordbrand.

– Det är en oriktig bevisvärderingen enligt min uppfattning. Man har inte brytt sig om att bemöta det som vi har framfört. Man har köpt åklagarens version rakt upp och ner, säger Thor Olsson.

Han är bland annat kritisk till tingsrättens bedömning att hans klient skulle ha förstått att kvinnan var hemma i lägenheten eftersom han varit i telefonkontakt med henne.

– Men det hör till saken att med mobiltelefoner kan man vara vartsomhelst. Tingsrätten har inte heller kommenterat det faktum att dörren var olåst. Hon låste alltid om sig när hon var hemma vilket då skulle vara ett indicium för att hon inte var hemma.

Kommer ni att överklaga?

– Ja vi kommer att överklaga. Jag tror att domstolen hade förutfattade meningar innan rättegången. Man lät målsäganden kalla min huvudman för mördare vid fem olika tillfällen utan att ingripa, trots att han inte var dömd för mord så lät man det passera.

Hur mår den åtalade idag?

– Han är ledsen för att man inte har trott på honom.

Vad händer nu?

– Vi ska överklaga och få en ny prövning där det är tre jurister i rätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista