Segerjubel i BIK Karlskoga. Arkivbild:Valdemar Andersson/SR Örebro.
Segerjubel i BIK Karlskoga. Arkivbild:Valdemar Andersson/SR Örebro.
BIK Karlskoga - Mora 5-2

Ny 5-2 seger för BIK Karlskoga

1:00 min

Att komma från en säker seger för bara några dagar sedan, brukar vara svårt att följa upp med ännu en bra match. Men BIK Karlskoga visade att det funkar att göra det igen.

Inledningen blev en mycket skön upplevelse, då Adam Estoclet gjorde 1-0 redan efter 3,57 och 2-0 kom knappt tre minuter senare då Fredrik Höggren slog till.

Sen bjuder Karlskoga på reduceringen till 2-1 och det blir periodresultatet. I den andra perioden hamnar Mora en del på hälarna och drar på sig inte mindre än fyra utvisningar och det ska visa sig bli förödande.

Men vi inleder tidigare i perioden, då Karlskoga gör ytterligare ett tidigt mål i perioden genom Marcus Nilsson som gör 3-1. Stämningen var mycket god i Nobelhallen, med all rätt, ända till det återstår dryga två minuter då Hilmersson reducerar för Mora till 3-2 med ett riktigt praktskott.

Tolv sekunder senare drar Mora på sig den fjärde utvisningen i perioden och Erik Thorell får en delikat pass av Marcus Nilsson då han gör 4-2. Ställningskrig i nästan hela den tredje perioden gör att Karlskoga kan se hur sekunder och minuter rullar på, och när sen Mora tar ut sin målvakt gör Christoffer Ehn 5-2 i öppen kasse och segerjublet är ett faktum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista