Polis med polishund. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio
1 av 4
Polis med hund söker av området i Bårum utanför Vålberg. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio
Polisbilar som är parkerade längs gatan i Bårum. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio
2 av 4
Polisens bilar i Bårum utanför Vålberg. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio
Guldsmedsbutiken rånades av fem beväpnade män. Foto: Lyssnarbild
3 av 4
Guldsmedsbutiken rånades av fem beväpnade män. Foto: Lyssnarbild
Rånet i Arvika. Grafik: CartoDB
4 av 4
Här ligger guldsmedsbutiken som rånades i Arvika. Grafik: CartoDB

Fjärde rånaren ännu ej gripen

"De låg på marken och polisen letade efter något i diket"
1:16 min

Efter rånet av en guldsmedsbutik i Arvika under måndagen sökte ett antal polispatruller med hund under kvällen efter en man som undkom i samband med att de tre av de fyra rånarna greps.

– Vi söker i området kring Medskog mellan Grums och Vålberg, säger Per-Arne Eriksson som är vakthavande befäl på Polisen i Värmland till P4 Värmland.

Men ännu sent på måndagskvällen var den fjärde rånaren fri.

Det var en guldsmedsbutik vid Storgatan i centrala Arvika som rånades vid halv tvåtiden på måndagen av fyra gärningsmän. Tre personer greps efter en biljakt som slutade i Medskog. Polisen söker alltså just nu efter den fjärde personen som sprang från bilen in i skogen.

Gärningsmännen ska ha hotat personalen med vapen. Vilket, eller vilka, vapen gärningsmännen var beväpnade med vill polisen i nuläget inte gå ut med. Gärningsmännen flydde i en grå bil.

I närheten av Grums observerade polisen strax efter klockan 14 en grå bil som avvek och polisen förföljde den från Grums mot Nyängen och sedan på E45 norrut. Bilen körde mot Vålberg och blev stoppad vid Medskog. Tre misstänkta gärningsmän greps då av polisen, och den fjärde flydde in i skogen. 

Markus Bergkvist och Emma Olsson kom körandes i sin bil och blev vittne till när polisen grep de tre männen.

– En polisbil hade placerat sig i bägge körfiler och hade stoppat en bil. De gripna låg på marken och polisen letade i diket efter något, säger Markus Bergkvist.

Signalementet på den som sprungit från bilen i Medskog är att han var klädd i en mörk jacka och vita eller ljusa byxor.

Tidigare så sökte polisen efter en man som ska ha sprungit mot Järnvägsgatan i samband med rånet, men han är inte längre att betrakta som misstänkt, uppger polisen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".