Linköping-Färjestad
Linköping mot Färjestad. Foto: TT

”Spökmålet” står fast: ”Kan inte ändra – även om det var felaktigt”

Peter Andersson om felaktiga målet: "Ingen reagerade"
2:22 min

Det mål som Linköping tilldömdes igår mot Färjestad och som betydde 3-1 gick inte in mellan stolparna utan på något sätt genom maskorna på utsidan och borde inte ha godkänts.

– Det finns en rad olyckliga omständigheter, säger domarbasen Peter Andersson till Radiosporten. Peter Andersson har tittat igenom förloppet för att se vad som gick fel.

– Dels var det ingen som reagerade på att något kunde vara fel, varken domarna på banan eller i situationsrummet. Dels hade vi även tekniska problem med kamerorna bakom målet, säger Andersson.

Att matchen skulle gå till omspel eller att resultatet på något sätt skulle ändras i efterhand är dock uteslutet enligt förbundets tävlingschef Mikael Lundström.

– När pucken är släppt efter en situation så står domslutet fast även om det har varit felaktigt, säger Lundström till Radiosporten.

Lundström säger vidare att det alltid är upp till domaren att besluta om videogranskning ska ske och att domaren inte är tvingad till det för att en eller flera spelare begär efterhandstitt.

Linköping vann matchen med 4-3 efter förlängning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".