Runar Filper. Foto: Anna Geiden/Sveriges Radio.
Runar Filper (SD) beskriver migrationsuppgörelsen som urvattnad. Foto: Anna Geiden/Sveriges Radio.

Runar Filper (SD) kritisk mot migrationsuppgörelsen

0:54 min

I den migrationsuppgörelse som regeringen och alliansen igår presenterade är en av huvudpunkterna att man inför tillfälliga uppehållstillstånd under en treårsperiod. Trots att det är något Sverigedemokraterna är för, är Runar Filper, värmländsk riksdagsledamot för SD, kritisk.

– Tillfälliga uppehållstillstånd är förvisso något vi sagt i alla tider att vi ska ha och andra partier fördömt år efter år, men framförallt är deras nuvarande ställningstagande om tillfälliga uppehållstillstånd väldigt urvattnat och kommer helt att tappa effekten eftersom det inte gäller varken ensamkommande eller barnfamiljer och en stor del av de som kommer är just ensamkommande och barnfamiljer, säger Runar Filper.

Är det något i uppgörelsen du tycker är bra?

– Ja, i grund är tillfälliga uppehållstillstånd bra, men när man vattnat ur dem så till den milda grad att de varken gäller ensamkommande eller barnfamiljer så mister uppgörelsen den effekt som den skulle kunna ge.

Runar Filper beskriver migrationsuppgörelsen som urvattnad och intetsägande och är även kritisk till att det inte blir några utökade gränskontroller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista