Färjestad vann
Foto: TT Nyhetsbyrån
Färjestad-Karlskrona 4-3 e förl

Besviket Färjestad efter förlängningsseger

2:15 min

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Efter nio raka matcher har Karlskrona återigen tagit poäng i SHL samtidigt som Färjestad spelade sin åttonde oavgjorda match.

Radiosportens Mats Fagerström valde matchens lirare:
Färjestad: Rasmus Asplund
Karlskrona: Jesper Olofsson

Trots Karlskronas miserabla statistik med nio raka förluster, tabelljumbo och bara fyra inspelade poäng kämpade man till sig en poäng mot Färjestad efter förlängning. Färjestad som har inte mindre än åtta förlängningsmatcher i statistiken efter 14 omgångar, fyra segrar och fyra förluster.

– Ingen vidare match för oss. Det ser ut som att det går i slowmotion i dag. Vi spelar i Karlskronas tempo och då är de lika bra som oss. , säger FBK:s Mikael Johansson.

Det blev trots första poängen på tio matcher förlust för jumbon Karlskrona mot Färjestad. Hemmalaget vann med 4-3 efter förlängning.

Att Karlskrona gick upp i SHL såg många som en sensation. Minst lika många frågade sig hur laget skulle klara sig i landets högsta serie.

Svaret är tveksamt, än så länge.

Karlskrona har fått en mardrömsstart på säsongen, och är hopplös jumbo i tabellen. Mot Färjestad på tisdagskvällen kom tionde matchen i rad utan vinst - men det blev ändå en poäng för gästerna.

KHK stod för en bra insats, och tvingade fram matchen till förlängning.

Där var dock Färjestad numret större, och med tre minuter kvar avgjorde målkungen Milan Gulas med sitt 4-3-mål.

– Vi gör ändå en bra match. Men jag tycker att vi bjuder in Färjestad, säger Karlskronas tränare Per Hånberg till C More.

Det Hånberg tänker på är när Karlskrona tappade en 2-1-ledning till 2-3 mitt i matchen.

– Vi släpper in billiga mål när vi leder. Men så studsar vi tillbaka. Sen är det lite hugget som stucket. Men när man får smälta det här är det ändå en bra poäng.

Trots förläningssegern var Färjestadslägret inte särskilt nöjt med matchen.

– Två poäng är betydligt fler än noll. Men utan att ta något från Karlskrona, som gör en bra match, så kommer vi inte upp i nivån, säger lagkaptenen Magnus Nygren till C More.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista