Från och med den nionde augusti i år börjar SJ köra snabbtåget x 2000 mellan Stockholm - Oslo samtidigt som SJ utökar turerna från två till tre avgångar per dag. 4,5 timme ska det ta att åka mellan huvudstäderna vilket då kan konkurera med flyget enligt SJ. Men då krävs det att antalet stopp reduceras, bland annat så kommer tåget inte att stanna i Charlottenberg eller Kongsvinger, den sista anhalten i Värmland blir i Arvika sen är det raka spåret till Oslo. Men nu kräver alltså Norska staten tillsammans med Kongsvingers kommun att tåget ska stanna i Kongsvinger eftersom många pendlar från Värmland till Kongsvinger, något som är långt ifrån vad SJ initialt planerat för att hålla tidtabellen. Foto: TT.
Det är förseningar i tågtrafiken från Stockholm idag. Foto: TT arkiv.

Förseningar i tågtrafiken från Stockholm

Det är förseningar för avgående tåg från Stockholms central sedan kl tio på grund av ett omfattande elfel i vagnhallarna i Solna. Detta påverkar samtliga avgångar från Stockholm, bland annat till Värmland.

Reparationsarbetet pågår men det finns i nuläget ingen prognos om när felet kan vara åtgärdat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista