IF Helltons logga
IF Helltons klubbemblem.

Helltons Jonna Gustafsson lägger av

2:28 min

Jonna Gustafsson, en av IF Helltons viktigaste spelare, lägger av. Det är skadeproblem som sätter stopp för karriären.

– Först och främst förlorar vi en härlig tjej som bidrar på både träning och match. Sen får vi se hur vi förlängningen tacklar det här, men nu tänker man på hur hon har upplevt den sista tiden här, säger tränaren Christer Bergqvist.

Jonna Gustafsson värvades tillbaka till Hellton, som är nykomlingar i elitserien, för sin rutin från elitseriespel i Västerås Irsta. Enligt Christer Bergqvist är det en axelskada hon haft sedan säsongsstarten som hon haft svårt att repa sig ifrån som är bakgrunden.

– Vi har försökt under inledningen här att långsamt matcha in henne men hon känner mentalt att hon inte bidrar på det sätt hon vill göra. Då väljer hon att kliva av.

Jonna Gustafsson är den enda spelaren i Hellton som har erfarenhet från spel i elitserien, men det är framför allt de sociala bitarna som varit viktiga

– Rent spelmässigt har vi inte spelat henne så mycket som man kan tro med tanke på hennes erfarenhet. Vi hade en målsättning att få full utdelning av henne efter jul. Det påverkar ju tjejerna i gruppen, med hennes sociala kompetens och sen att vi mister en tjej i träningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista