Vilken temadag borde 5 november vara? Vi låter P4 Värmlands lyssnare avgöra!
Vilken temadag borde 5 november vara? Vi låter P4 Värmlands lyssnare avgöra!

Vilken temadag borde det vara idag?

De flesta datum i kalendern är temadagar. Vi har kanelbullens dag, fluortantens dag, lösenordsbytardagen och många fler. Men den 5 november har ingen mutat in - än så länge!

- Idag är det bokstavligen en vanlig sketen torsdag i november. Jag tycker att vi ska göra den här dagen till en temadag av något slag!
Det föreslog P4 Värmlands programledare Sara Johansson i förmiddags - och gensvaret lät inte vänta på sig. Av över 40 fina förslag har vi nu vaskat fram 20 som lyssnarna kan rösta på.

Några av motiveringarna:

Peter: Den ensamma, udda strumpans dag!
Man kan dagen till ära träffas på "Missing Sock's" event, och hitta nya hem åt ensamma, ledsna strumpor!

Eva: Reflexdagen. Ser alltför ofta människor på vägen som ej bär reflex , har varit skrämmande nära att inte upptäcka dessa.

Marianne: Restfest-dagen, lära oss ta vara på matrester, det kastas alldeles för mycket mat både i affärer och vanliga hushåll.

Vinnaren offentliggörs den 6 november kl 10:00! Priset är en fin present, och det vinnande förslaget skrivs in ett kalendarium för temadagar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".