polis, poliser, polisuniform, polisen
Polisen utesluter inte att det kan handla om samma gärningsman. Foto: Karwan Tahir/ Sveriges Radio

Kvinnoöverfall i samma område som svärdmannen sågs

0:45 min

Två kvinnoöverfall har inträffat den senaste tiden i samma område i Karlskoga som där en man sågs beväpnad med ett svärd vid Coop Forum idag.

Polisen har gripit en 25-årig man som misstänks för förberedelse till grov misshandel och narkotikabrott efter larmet om att han setts inne på Coop Forum beväpnad med ett svärd i förmiddags.

Polisen utesluter inte att det rör sig om samma gärningsman som även ligger bakom de två överfall på kvinnor som inträffat den senaste tiden i samma område, säger Thomas Jäderkvist som är chef för lokalpolisområde Karlskoga.

– Det gör vi inte till hundra, vi har ju det i bakhuvudet. Det var två udda händelser, men det var inte tal om att det skulle finnas några svärd eller liknande, så det finns egentligen inga direkta likheter. Men vi har det i bakhuvudet i alla fall att vi har två sådana ärenden.

Det handlar om två kvinnor som enligt anmälan har blivit slagna med något föremål.   

– Men det finns egentligen inga direkta likheter förutom själva händelserna, lite udda händelser i och med att de har skett i samma område. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista