Hellton
Karin Ullén var sekunder från att bli matchhjälte. Foto Christian Fryklund SR Värmland
Handboll

Hellton EN sekund från två poäng

2:38 min

Hellton bjöd minst sagt på en poäng i hemmamötet med Önnered när man med sekunder kvar helt enkelt ger bollen till motståndarna som i tomt mål kvitterar till 25-25.

I en match där Hellton i stort sett fått jaga Önnereds ledning hade man plötsligt i loppet av 30 sekunder skaffat sig en ledning med en boll när det endast återstod 20 sekunder kvar av matchen. Därefter vill nog Hellton helst glömma vad som hände. Med 11 sekunder kvar tappar Önnered ut bollen över sidlinjen och alla i Sundsta Sporthall var övertygade om att Hellton hade tagit ytterligare 2 poäng eftersom man oerhört snabbt kastade in timeout kortet och fick tid att prata ihop sig inför avslutningen. 
Istället sker det ofattbara när Hellton låter sin målvakt ta inkastet och på något underligt sätt letar sig bollen till en Önnered spelare som i tom bur kvitterar till 25-25 med en sekund kvar på matchklockan.

Det 833 personerna i sporthallen trodde knapp sina ögon när bollen passerade mållinjen och poängtappet var ett faktum.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista