Ann-Britt Enochsson. Foto: Privat.
Ann-Britt Enochsson bor i utkanten av Paris och var hemma när terrorattackerna inträffade. Foto: Privat.

Värmländska Ann-Britt Enochsson i terrorns Frankrike

Ann-Britt Enochsson: "Det känns ganska otäckt just nu"
1:32 min

Ann-Britt Enochsson är en av de värmlänningar som just nu finns i Paris. Hon bor i utkanten av staden, och har följt utvecklingen hemifrån sedan igår kväll.

Ann-Britt Enochsson, som bor i utkanten av Paris och pendlar till arbetet i Karlstad, nåddes av nyheten när hon var hemma igår kväll.

– Vi satt här och följde nyheterna, min sambo och jag. Det blev mer och mer och vi kände att vi inte kommer att orka sova, säger Ann-Britt Enochsson.

Idag har hon och sambon planerat att resa till Lyon, en resa som de vanligen gör med tåg men som de nu hade planerat att göra med bil.

– Det känns väldigt bra, jag skulle inte vilja sätta mig på metron och åka in till en station och sätta mig på tåget. Det känns bra att lämna stan.

Är du orolig för att vara i Paris?

– Jag känner mig inte osäker i lägenheten, men jag funderar på var man är säker idag. Var slår man till nästa gång? Om vi åker till Lyon, kommer samma sak att hända där? Eller i London?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".